CESSIÓ TEMPORAL DE DUES ESCULTURES "GUARDIANS" DE L’ARTISTA JAUME ESPASES A L’AJUNTAMENT D’ANDRATX

05-Octubre-2021

CESSIÓ TEMPORAL DE DUES ESCULTURES "GUARDIANS"  DE L'ARTISTA JAUME ESPASES A L'AJUNTAMENT D'ANDRATX

El passat dijous el batle de l'Ajuntament d'Andratx, el Sr. Antoni Mir, i la regidora de Cultura la Sra. Ruth Mateu, feren la recepció de les escultures "Guardians" de l'artista Jaume Espases que ha cedit temporalment perquè s'exposin al terme municipal d'Andratx durant un any, prorrogable un any més, perquè així arribi la seva obra a tota la gent que s'apropi fins a l'Ajuntament d'Andratx. La idea és que puguin anar itinerant pel nostre municipi, de moment romandran a les instal·lacions de l'Ajuntament.

Segons paraules de l'artista Jaume Espases,"Els Guardians dins del món inconscient es dediquen a transformar tota informació i matèria negativa, absorbint-la i transformant-la en informació i pensaments positius. Per això, potser, al contrari que amb altres escultures, les persones acaben tocant-les; això em resulta molt curiós i interessant.

Els Guardians, per a complir la seva missió, busquen, absorbeixen, digereixen i transformen mitjançant el seu cos totes aquestes energies i matèria i informació negativa en positives, vénen a ser com els nostres glòbuls blancs que ens protegeixen contra els bacteris i virus. És una cosa real, que ja existeix en la nostra pròpia naturalesa humana, i aquesta "transformació positiva" és la que vull plasmar i materialitzar."

Les dues formen part de la sèrie «Guardians» que és una col·lecció que consta de dotze peces diferents, les peces són de material de bronze.

L'escultura gran és peça única: Mides; alçada 4 metres, fons 2,90 metres, ample 2,5 metres

Quant a la Peça més petita de la qual només s'han realitzat dues còpies.: Mides; alçada 1,5 metres, fons 1 metre, ample 90 cm. 

 

 

Foto escultura guardians

Foto escultura guardians