Presentació de la Vint-i-una edició de les Nits a la Fresca 2021

09-Juny-2021

Nits a la Fresca 2021, 18 concerts d'estils molt variats a diferents indrets del nostre municipi, que comencen el pròxim dia 1 de juliol i conclouen el dia 5 de setembre.

Aquest matí s'ha presentat a la seu de l'Ajuntament d'Andratx la Vint-i-una  edició del cicle de Nits a la Fresca, que arrencarà  el dijous 1 de juliol, amb l’inici del Festival Ponent i el cicle de Nits a la Fresca, de la mà de l’asturià «Rodrigo Cuevas» i el seu nou espectacle «Trópico de Covadonga» i donarà lloc a un estiu replet d'espectacles en tot el municipi. A l'acte hi han estat presents l'alcalde d'Andratx, el Sr. Antoni Mir Salvà, la regidora de Cultura, la Sra. Ruth Mateu, i una representació dels artistes que formaran part de la cartellera.

Unes ‘Nits a la Fresca’ que seguiran marcades per les necessitats derivades de la COVID-19 pel que fa a aforaments i mesures de seguretat, però que amb l'experiència tan positiva de l’any passat, no tenim dubte que no restarà gens a la programació. Enguany, seguim amb els concerts a llocs tan idíl·lics com a la platja de Camp de Mar o sant Elm, a cala Fonoll, al far Petit del Port d’Andratx, a la plaça de s’Arracó o a la Clastra de Son Mas,...


En aquests moments de crisi, més que mai i com ja férem l’any passat, cal donar suport a la cultura, una de les activitats que s'ha vist més perjudicada per la pandèmia de la COVID, per això, i perquè creiem que s'ha de dignificar als músics, actors i artistes en general, per això s’han intensificat els concerts de les Nits a la Fresca, i també, com  la passada edició, alguns dels concerts seran gratuïts, o a un preu simbòlic de 5 €, per així facilitar que la majoria de gent pugui tenir accés a la cultura. Volem que el tema econòmic no sigui el motiu per no poder gaudir de la cultura. Declaracions de Ruth Mateu, regidora de Cultura.

Cartell Nits a la Fresca


El cicle Nits a la Fresca 2021 arrencarà ja aquest pròxim dijous 1 de juliol a les 22 hores amb un dels plats estrella de l'estiu: de la mà de l’asturià «Rodrigo Cuevas» i el seu nou espectacle «Trópico de Covadonga».

A partir d'aquí, i fins al 5 de setembre, dia en què es tancarà el cicle amb el concert «Musical de Mamma Mía» amb la Banda de Son Rapinya i la banda Municipal d’Andratx, 18 concerts en total, de diferents estils, que aniran des de la Lírica, el jazz, blues, rock en català, cançó d’autor de la mà del Valencià Andreu Valor, havaneres, swing, cappella, òpera, orquestra barroca… i fusions de versos o narrativa musicats. I amb artistes i grups tan destacats com Anegats, Andreu Valor, Salvatge Cor, Arts Musicae, Diablous in Musica, concert de la JOIB, O’veus...

Enguany els grups locals també tindran un paper destacat, grups com Aprojove, Jazwize, Monkey Swingers, entre altres com Pablo López a Diablous in Musica , o bé, Marga Rodríguez amb el Concert Lítica, o el magnifica concert d'havaneres de les corals Municipal d’Andratx i Coral Veus de Ponent, o la Banda Municipal formant part del Musical Mamma Mía.

Per a dur-les endavant s'ha sol·licitat una subvenció de la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.


Finalment, Ruth Mateu ha volgut destacar que seguiran fent una aposta clara pels grups mallorquins, però també s’han convidat a dos grups de fora, concretament d'Astúries i València que formaran part del cartell de la programació. A més, seguirem oferint una gran diversitat d’escenaris. Desitjam que el públic respongui i ens acompanyi, com ho va fer l’any passat, durant tot l’estiu.


La venda i reserva d'entrades anticipades serà en el departament de cultura de l'Ajuntament d'Andratx: Casal Ca Riera (C/General Bernardo Riera, 65), de 10h a 14.00 hores. O, en taquilla, una hora abans de l'hora de començament del concert. Telèfon de contacte 971628018 o cultura@andratx.es.