Biblioteques per a tothom

10-Agost-2022

Tot espai públic hauria de ser un espai per a la inclusió i la cohesió social. La biblioteca no pot ser una excepció. Inspirades pel projecte "Biblioteques obertes per a tothom", s'ha començat a renovar la senyalització de la biblioteca d'Andratx. La senyalització consisteix en el conjunt de senyals que ens ajuden a orientar-mos en un espai concret. A la biblioteca, la senyalització és una manera de donar-li als lectors la possibilitat de trobar llibres de manera més senzilla, és necessària i per això,s'ha optat per fer-la una mica més inclusiva.

Com es pot observar a les fotografies, les lletres que indiquen a quina prestatgeria dirigir-mos per trobar un llibre tenen una tipografia especial: el braille neue.

El braille neue és una font creada pel dissenyador japonès Kosuke Takahashi que fusiona el braille amb l'abecedari llatí. Gràcies a aquesta fusió la lectura de les lletres està oberta a lectors vidents, a lectors amb dificultats visuals i a lectors invidents. Emprar aquesta font per la senyalització de la biblioteca no es tracta només d'una eina d'inclusió sinó també d'aprenentatge. Si el braille estigués integrat en tots els espais públics tothom podria acabar aprenent-ho.

Aquesta és només una passa cap a l'objectiu de la biblioteca de la inclusió. Us convidem a venir a la biblioteca i gaudir d'un espai per llegir, estudiar i aprendre. A poc a poc, farem de la biblioteca un espai per a tothom.